Odesíláte EET účtenky výhradně na e-mail? V Profi Účtence je to ještě jednodušší

iphone-mockup-white3

Test EET, Test tiskárny a odeslat historické doklady. Tak se jmenují nová tlačítka, která vám usnadní používání Profi Účtenky. V aktuální verzi 2.3 navíc najdete i další vylepšení. Hotové účtenky odešlete na zákazníkův e-mail ještě rychleji a v přehledu archivovaných dokladů uvidíte EET kódy.

1. Snadnější odesílání účtenky e-mailem

Toto vylepšení ocení všichni, kdo nepoužívají tiskárnu a EET účtenky odesílají zákazníkům e-mailem. Dřív jste museli jít do nastavení, zvolit seznam účtenek a odtamtud doklad odeslat. Nyní si dopředu zvolíte, že chcete účtenky odesílat elektronicky. Po dokončení každého dokladu se vám automaticky otevře okno, ve kterém zvolíte příjemce e-mailu.

2. Výběr z dvou fontů

Profi Účtenka nyní podporuje velký a malý font (písmo). Pokud zvolíte větší font A, na řádek se vám vejde 32 znaků. Jestli dáte přednost menšímu fontu B, na řádku budete mít 42 znaků. Pokud si budete písmo měnit, aktualizujte si v nastavení počet znaků na řádek.

3. Zálohování historických účtenek v iDokladu

Pokud jste si už spárovali Profi Účtenku s iDokladem, všechny nově vytvořené účtenky se vám přenáší do iDokladu. Ale co když potřebujete do cloudového účetnictví přenést i starší doklady? K tomu slouží nové tlačítko odeslat historické doklady.

4. Vylepšení komunikace s iDokladem

Odstranili jsme drobné problémy a vylepšili komunikaci s iDokladem.

5. Rozšíření informací v seznamu účtenek

Informace o všech vystavených účtenkách najdete v seznamu, který je dostupný v sekci nastavení. Nově u archivovaných EET účtenek najdete i kódy FIK, BKP a PKP. Snadno si tak zkontrolujete, zda vaše účtenka přišla v pořádku na EET servery.

6. Tlačítko Test tiskárny

Už nemusíte tisknout zkušební účtenky, abyste se ujistili, že máte správně nastavenou tiskárnu. V nastavení Profi Účtenky nově najdete tlačítko Test tiskárny. Když na něj kliknete, zjistíte, jestli:

  • tiskárna komunikuje,
  • je nastavený správný počet znaků
  • a má správně vybranou velikost fontu.

7. Tlačítko Test EET

V Profi Účtence je ještě jedno nové tlačítko. Jmenuje se Test EET a najdete ho v nastavení na kartě EET. Pomocí něj si ověříte, jestli máte v aplikaci vyplněné všechny údaje, které musíte odesílat do EET (např. ID provozovny a ID pokladny).