Jak si zálohovat data z Profi Účtenky

wall2

Bez elektroniky si dnes neumíme náš život představit. Je však důležité myslet na to, že jak rychle dokážeme elektronická data získat, stejně rychle o ně můžeme přijít. Proto je vždy dobré zálohovat.

Jednou z příčin ztráty dat může být krádež vašeho mobilu. Například se otočíte pro zboží a v nestřežené chvílí vám někdo ukradne tablet nebo mobil, na kterém evidujete. Kromě toho, že svůj přístroj už pravděpodobně nikdy neuvidíte, jste zároveň přišli o všechna data o vašich tržbách.

Zálohování EET účtenek je snadné

Podle zákona o EET sice účtenky sice archivovat nemusíte, ale pokud je používáte jako podklad pro účetnictví, máte povinnost řídit se zákonem o účetnictví. Podle něj musí podnikatelé svá data zálohovat v některých případech až po dobu 10 let.

Proto doporučujeme všem uživatelům, aby si data z Profi Účtenky pro jistotu zálohovali. O vše se postará on-line fakturační program iDoklad.

V iDokladu mohou podnikatelé vystavovat faktury, tvořit ceníky nebo evidovat skladové zásoby. Ke svému účetnictví mají přístup odkudkoliv, stačí mobil nebo počítač s internetem. A nemusí se starat, jestli jim už klient zaplatil fakturu. iDoklad vše ohlídá a opozdilcům sám posílá upomínky. Také si ho můžete spárovat s bankovním účtem a úhrady faktur už nezadáváte ručně. Podívejte se, s čím dalším vám iDoklad pomůže.

Kromě mnoha jiných funkcí umí komunikovat i s Profi Účtenkou. Obě aplikace synchronizujete a pak se už o nic nestaráte. V Profi Účtence vytvoříte doklady a ty se ihned automaticky odešlou do iDokladu, kde se v cloudu archivují.

Návod: Jak si zálohovat data z Profi Účtenky

Časté otázky k zálohování

Jak postupovat, pokud vypadne internet?

Účtenky vystavujte v Profi Účtence jako obvykle. Až se spojení obnoví, v Nastavení aplikace na kartě iDoklad klikněte na Odeslat nepřenesené.

V Profi Účtence pracuji už delší dobu a spárování jsem udělal až teď. Mohu zálohovat i starší účtenky?

Ano. Stačí, když v Profi Účtence na kartě iDoklad zvolíte možnost Odeslat historické doklady.

Pokud ještě své EET účtenky nemáte zálohované, na nic nečekejte a vše potřebné nastavte teď. Zabere vám to jen chvilku a za ten klid to stojí.